2016. március 2., szerda

Jókai hét zárása

Múlt hét pénteken zárultak a Jókai napok eseményei ünnepélyes eredményhirdetéssel.
Helyezéseket értek el a legszebben író tanulóink alsó és felső tagozaton, a legügyesebb csapatok, akik játékos vetélkedőn vettek részt, az alkotói rajzpályázat ügyes kezű diákjai.
Sikeres és eredményes volt az egy héten át tartó délutáni könyvbörze, amelyre több száz jó minőségű, értékesíthető könyvet hoztatok be.
Az összegyűlt pénzből év végi jutalomkönyveket is fogunk vásárolni illetve iskolai programokat tudunk támogatni.
Kedd délután vendégünk volt Nógrádi Gábor író, akitől megtudhattuk, hogyan lett író, mennyi ideig tart, míg elkészül egy regénye, hogyan válhatunk írókká...?
A kötetlen beszélgetős találkozó végén sok-sok tanulónk állt sorba, hogy dedikáltassa Nógrádi úrral a saját könyvét, illetve mi, a könyvtár is kaptunk ajándékba egy nagy csomag könyvet.
Szerda délelőtt kellemes egy órát tölthettünk egyik kolléganőnk fiának Soltész Bélának  úti beszámolóját hallgatva, figyelve. Csodás helyeken élt és járt Latin-Amerikában: Peru, Mexikó,Argentína, Equador:gyönyörű fotókat és izgalmas dolgokat tudhattunk meg ezekről az országokról.
Vendégünk volt Zsurzs Kati színésznő is, őt egy szűkebb csoport faggatta, hallgatta a színészi pálya gyönyörűségeiről, nehézségeiről, az Abigél c. film forgatási titkairól.
Csütörtök délután bemutatót, ismertetőt tartottunk "Legek az irodalomban - könyvkiadásban" címmel, mely során könyvtári állományban lévő könyvritkaságokat, "legeket" mutattam be, illetve sokan hoztak be otthonról különleges könyveket, amelyekről ismertetéseket hallgattunk.
A hét eseményeiről videofelvételek és fényképek készültek.



Nincsenek megjegyzések: